"Der er behov
for en DANSK
bitter...

Den skal vaere
ny. Det skal
vaere en DRAM.
Og den skal vaere
BLØD, men alli-
gevel en BITTER!"
Så började man pröva
sig fram under ledning
av JK Asmund (själv-
fallen hedersledamot i
Sällskapet) och en av
de få som besitter
hela hemligheten
kring receptet på
Gammel Dansk. "Vi blan-
dede og blandede, forsøgte
og forsøgde, smagte og smagte".
En vårdag 1964 blev man färdig:
29 olika örter, kryddor och blommor;
38% och tre månaders lagring. I de char-
miga fabrikerna i Roskilde och dalby har
sedan dess tillverkats och buteljerats mäng-
der av den livgivande och rönnbärsstinna
kulturdrycken som så småningom även fann
vägen till Sverige. Nu en succé som erövrat
världen via miljoner muntert kluckade flaskor.
I kulturländer prydda av etiketten:
"Gør godt om morgenen, efter dagens dont,
under jagten, på fisketuren eller som apéritif"
Att avnjutas långsamt i små portioner, rums-
tempererad och tillsamans med källarsval öl!
Smaka själv får du se hur gott det är...
 
VännernaÅrets PølseKöpenhamnEn bitter
Gammeldanskens Vänner, Box 429, 201 24 Malmö