HANDLINGEN.

Den legendariske Broadwayregissören JULIAN MARSH är på dekis. Han har förlorat alla sina tillgångar i Wall Street-kraschen 1929. Nu får han plötsligt chansen att sätta upp musikalen "Pretty Lady" på Broadway och han samlar landets bästa steppare i sin ensemble.

Föreställningens finansiär ABNER DILLON kräver dock att Marsh accepterar den berömda, men besvärliga DOROTHY BROCK som stjärna i showen.
Repetitionerna blir fulla av motsättningar och intriger. Tre dagar före den stora premiären, ramlar Dorothy på scenen och bryter benet.
Showen läggs ner.
Men den uppstår igen när Marsh i ett desperat räddningsförsök satsar allt på den totalt oprövade PEGGY SAWYER. På trettiosex timmar måste han förvandla en okänd nykomling till en strålande Broadwaystjärna.
Ska vi gissa att han lyckas?

RICARD CARLSOHN, känd från "Cabaré", "Les Miserables" och nu senast "Sommarnattens Leende" gör rollen som demonregissören Julian Marsh.

BIRGIT CARLSTÉN, bekant Edith Piaff-tolkare och rutinerad komedienne, spelar Broadwaystjärnan Dorothy Brock.

Och lägg redan nu namnet JONNA JONSSON på minnet.
Fast vi på Slagthuset är övertygade om att hon egentligen är född Peggy!
Som miljonären Abner Dillon träffar vi ÅKE JÖRNFALK medan BEATRICE JÄRÅS och HÅKAN MOHEDE gör författarparet Maggie Jones & Bert Barry.
T.J. RIZZO heter den amerikanske koreograf som som jobbade med 42nd Street på Broadway i New York på 80-talet och som garanterar att Skandinaviens tjugo bästa steppare ska få Slagthuset att vibrera hela hösten-98. ARNE STRÖMGREN regisserar.

Historia

Handling
Ensemble

Produktion

Recensioner

Hemsidan

Museum

Rep.foto

Showfoto

Pressfoto