"Plink... plink... plink"


Klicka på bilden om du vill se en jätteförstoring av Basiebandet.

WORLD FAMOUS
COUNT BASIE ORCHESTRA
PÅ SLAGTHUSET

Directed by Grover Mitchell

The Count Basie Orchestra spelade upp till konsert på Slagthuset i Malmö onsdagen
den 19 mars klockan 19.30.

Bandet, som betraktas som jazzhistoriens kanske bästa storband någonsin, debuterade i New York, live och på grammofon, för exakt 60 år sedan. Det anförs sedan 1995 av den 67-årige trombonisten Grover Mitchell, som anställdes av Mr Basie 1960. Han efterträdde Frank Foster och Thad Jones, som tog över ledningen av orkestern efter The Counts bortgång 1984.

Inför Basie-bandets stora jubileumsturné till Europa har man plockat fram en rad av orkesterns "klassiska" arrangemang från såväl 30- som 40- och 50-talet. Så det finns all anledning förmoda att örhängen som "One O'Clock Jump", The Kid From Redbank" och "Splanky" med flera kommer att stå på repertoaren.

I The Count Basie Orchestra av 1997 års modell återfinns flera veteraner som ingick i bandet under den legendariska orkesterns glansdagar. Nästan hela saxsektionen med bl a Kenny Hing och John Williams, trombonisten Bill Hughes, basisten James Leary och trummisen "Butch" Miles. Den senare var fast medlem i orkestern under andra halvan av 70-talet och fungerade då som oemotståndlig inspiratör och farthållare.

För de vokala inslagen under jubileumsturnén svarade Chris Murrell.

Förutom konserten på Slagthuset i Malmö spelade bandet i Sundsvall, Stockholm,
Linköping och Kalmar.
Basie Discografi
Gallery 41
Jazz - foto - intervjuer - musik mm
Count Basie
HD